Wednesday, 16 October 2013

Kulit Putih Cerah dan Cantik Semulajadi dengan Vita-C Shaklee

Vitamin C ialah satu vitamin yang sangat popular, terutamanya di kalangan wanita. Sebabnya, bila sebut nak kulit cantik, mesti kita terus terfikir vitamin C kan.

Di pasaran, ada macam-macam brand vitamin C. Kalau pergi farmasi, mesti kita pening pala tengok berlambak vitamin C. Sampai tak tau mana satu nak pilih. Tak sure mana satu yang paling bagus dan berkualiti.

So, kat sini saya nak share sikit info tentang Vitamin C dari Shaklee. Apa bezanya vitamin C Shaklee dengan yang lain?
Vita-C Shaklee untuk cantikkan dan cerahkan kulit secara semulajadi

Apa Kelebihan Vita C Shaklee?

  • Vitamin C dari Shaklee mempunyai formula unik iaitu 'Sustained Release'. Sustained Release bermaksud vitamin c yang ada dalam sebijik tablet yang kita telan tu akan diuraikan oleh badan kita secara perlahan-lahan dalam setiap jam, selama kira-kira 5 jam.
  • So, takdelah istilah membazir di situ sebab vitamin c yang dilepaskan secara perlahan-lahan tu nanti akan diserap secara optimum oleh badan kita. Berbeza dengan vitamin C jenama lain yang tiada teknologi Sustained Release ni, vitamin c yang tidak diserap akan dibuang begitu saja melalui urin.
  • Setiap tablet vitamin C Shaklee juga mengandungi khasiat Bioflavonoid. Bioflavonoid ni kita dapat dari kulit buah. Tapi selalunya kita buang jek kan kulit buah padahal itulah yang banyak khasiat.
  • Vitamin C Shaklee bukan vitamin sintetik yeee. Tapi vitamin yang diekstrak dari buah sebenar secara semulajadi.
  • Vitamin C Shaklee tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.
  • Sebijik tablet Vitamin C Shaklee bersamaan dengan khasiat vitamin C dari 7.5 (tujuh setengah) biji buah oren sebenar. Larat ko nak makan buah oren 7-8 biji sehari untuk dapatkan khasiat vitamin C?

Formula Istimewa Vita C Shaklee: Sustained Release

  • Proses Sustained Release ini mampu membuatkan vitamin C kekal di dalam plasma darah kita selama 24 jam!
  • Keadaan ini akan dapat meningkatkan keberkesanan fungsi vitamin C di dalam tubuh kita untuk mengatasi pelbagai masalah yang memerlukan vitamin ini.
  • Selain dari itu, perlu kita ketahui bahawa Vitamin C tidak dapat dihasilkan sendiri oleh tubuh badan kita dan tubuh kita juga tidak dapat menyimpan vitamin ini. Oleh itu, penting untuk kita mendapatkan bekalan berterusan vitamin C untuk kesihatan yang optimum.
Setiap 1 tablet Vita-C Shaklee bersamaan dengan 7 biji buah oren sebenar






Manfaat Utama Vita C Shaklee:

  • Membentuk Kolagen ~ Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. Oleh itu, ianya mampu memperbaiki kedutan kulit, menganjalkan kulit dan menghalang otot menjadi lembik.
  • Memperbaiki Simptom Pendarahan ~ Kekurangan vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam di kulit, pemulihan kecederaan yang lambat, kulit kering, ruam dan kulit kasar. Ia menghalang pendarahan dalaman dan hidung berdarah.
  • Peningkatan Sistem Imun ~ Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengurangkan alergi hidung dan kulit.
  • Memerangi Kanser ~ Satu anti-oksidan yang berkuasa dengan memerangi radikal-radikal bebas sebelum radikal bebas ini menyerang sel-sel kita.
  • Mencantikkan kulit ~ Kulit akan lebih cerah, melambatkan penuaan dan menghalang pembentukan jeragat.
  • Membantu Mengatasi Insomnia
  • Mengurangkan Kolesterol Jahat dan Tekanan Darah Tinggi

Testimoni dari Pengguna Vita C Shaklee



Testimoni Vita-C Shaklee
Testimoni Masalah Selsema anak

Testimoni Vita-C Shaklee
Masalah kulit

Testimoni Vita-C Shaklee
Kulit Muka Cerah Berseri-seri dengan Vita-C Shaklee


Testimoni Vita-C Shaklee
Atasi Masalah Gusi Bengkak, Gusi Berdarah dan Mulut Berbau dengan Vita-C Shaklee

Kulit muka cerah dan halus dengan Vita-C Shaklee
Kulit muka cerah dan halus dengan Vita-C Shaklee

Berapa harga Vita C Shaklee ni?

Harga sebotol Vita C adalah RM98.00 bagi Semenanjung dan Sabah/Sarawak.
Sebotol Vita-C Shaklee mengandungi 180 biji. Untuk pengambilan selama 4 hingga 6 bulan.
Boleh whatsapp saya di 017-361 6140 untuk cara-cara mendapatkan Vita C Shaklee pada harga yang lebih murah.

Suhana Fuad adalah Pengedar Shaklee Puchong serta seluruh Malaysia

  • Boleh pm saya di Facebook: cantiksihatwithsuhana
  • Saya boleh FREE COD area Puchong, Giant Kinrara, Taman Putra Perdana, Taman MAS dan yang sewaktu dengannya.
  • Bagi lokasi yg lebih jauh, saya akan mem'POSLAJU'kan order anda secepat mungkin.. InsyaAllah!
  • Kalau nak beli dgn harga ahli, lg murah!! Boleh jimat 15% - 25%!!! Sila mendaftar sebagai ahli. Apa yg anda perlu buat hanyalah menghubungi saya dan saya akan uruskan secepat mungkin.

Dengan menjadi ahli Shaklee, anda boleh menjana pendapatan yang amat lumayan!!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ada Pertanyaan...?

Name

Email *

Message *