Friday, 25 October 2013

OsteMatrix Shaklee: Bukan Sekadar Kalsium

Adududuuu sakitnya !!

Adakah anda pernah mengalami kesakitan seperti ini? Kekejangan otot adalah salah satu tanda-tanda kekurangan kalsium dalam badan. Jadi, untuk mengelakkan semua ini kita haruslah mengambil nutrien kalsium yang mencukupi dalam menu harian kita.

Ketahui risiko kekurangan kalsium dalam badan seperti kekejangan otot, osteoporosis, sakit sendi, senggugut dan lain-lain lagi.


Tak Suka Minum Susu atau Ada masalah Lactose Intolerance?

Tapi macam mana kalau kita tak suka minum susu? Atau malas nak minum susu? Atau tidak mengamalkan diet seimbang dalam pemakanan harian kita?

Atau anda adalah individu yang mempunyai masalah 'Lactose Intolerance'? Iaitu keadaan di mana tubuh badan kita tidak berupaya mencerna laktosa kerana kekurangan enzim laktase. Sumber laktosa pula adalah dari produk tenusu seperti susu tepung dan cheese.

Jadi, jika kita tidak suka minum susu atau tidak boleh minum susu, ini akan mengakibatkan badan kita mengalami masalah kekurangan kalsium yang sangat diperlukan oleh tubuh badan.

Bagaimana kita nak dapatkan sumber kalsium yang diperlukan?


Ambillah Ostematrix Shaklee bagi individu yang tidak suka minum susu atau laktosa intolerance

Pengambilan kalsium yang mencukupi adalah amat penting bukan sahaja untuk kesihatan tulang, bahkan juga untuk fungsi organ-organ yang lain juga. Salah satu cara terbaik adalah dengan mengambil suplemen kalsium.

Suplemen kalsium yang baik adalah terdiri daripada kombinasi Kalsium, Magnesium, Vitamin D, Zink, Copper, Mangan dan Boron. Kesemua nutrien ini adalah penting antara satu sama lain untuk penyerapan zat nutrien yang lebih efisien dan seterusnya dapat menyokong fungsi tulang yang sihat.

OsteMatrix dari Shaklee adalah suplemen Kalsium lengkap yang mengandungi kesemua nutrien yang diperlukan untuk menyokong kesihatan tulang yang sihat.

Manfaat OsteMatrix Shaklee adalah:

✔ Menyediakan satu matriks unik nutrien kritikal yang terdiri daripada Kalsium, Vitamin D, Magnesium, Zink, Copper, Mangan & Boron.
✔ Membantu membina tulang dan gigi yang kuat.
✔ Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal
✔ Membantu dalam pengecutan otot dan pelancaran saraf.
✔ Membantu mengurangkan simptom-simptom senggugut (PMS) seperti perut kembung, kekejangan, retensi air, mood swing dan kemurungan.
✔ Membekalkan 100% keperluan harian kalsium: 4 caplets OsteMatrix = 1,000mg kalsium.
✔ Mempunyai unsur kalsium daripada sumber-sumber alam semulajadi yang mempunyai tahap kepekatan tinggi dan mudah diserap.
✔ OsteMatrix Shaklee dihasilkan dalam bentuk kaplet bersalut yang mudah ditelan.

Cara Terbaik Mengambil OsteMatrix Shaklee

  • Digalakkan mengambil OsteMatrix 2 bj setiap kali pengambilan. Contoh: Jika anda perlu mengambil Ostematrix sebanyak 4 bj sehari, bermakna pecahkan kepada 2 kali sehari. Ambil 2bj selepas sarapan dan 2 bj sebelum tidur malam. Ini kerana tubuh badan kita hanya mampu menyerap kalsium sebanyak 500mg (2 biji Ostematrix = 500mg) dalam satu-satu masa.
  • Digalakkan mengambil Ostematrix bersama produk tenusu seperti susu tepung dan cheese.
  • Tidak digalakkan mengambil Ostematrix bersama Vita-Lea Shaklee. Vita-Lea mengandungi Iron. Jadi, ini akan mengganggu proses penyerapan. Sila jarakkan pengambilan sekurang-kurangnya 3-4 jam.
  • Juga tidak digalakkan diambil bersama Zinc Complex. Sila jarakkan masa pengambilan sekurang-kurangnya 3-4 jam.
  • Adalah lebih baik jika dijarakkan masa pengambilan ubat-ubatan dengan Ostematrix Shaklee (Sila dapatkan nasihat pakar perubatan atau pakar nutrisi untuk maklumat lebih lanjut).

Recommended Nutrien Intake (RNI) for Malaysia: Calcium Intake


Recommended Nutrien Intake (RNI) for Malaysia: Daily Calcium Intake
Updated RNI Malaysia for 2005

Testimoni Pengguna Ostematrix Shaklee


Testimoni Ostematrix Shaklee


Testimoni Ostematrix Shaklee

Cara dapatkan Ostematrix Shaklee:

  • Boleh wassap saya, Sue di 017-361 6140 atau tinggalkan jek komen kat bawah ni. Saya akan reply secepat mungkin :)
  • Saya boleh COD area Puchong, Kinrara, Taman Putra Perdana, Taman MAS dan yg sewaktu dengannya.
  • Bagi lokasi yg lebih jauh, saya akan mem'POSLAJU'kan order anda secepat mungkin.. InsyaAllah!
  • Kalau nak beli dengan harga ahli, lagi murahhh. Dapat jimat hingga 15% - 30% !!! Boleh mendaftar sebagai ahli untuk menikmati pelbagai kelebihan sebagai Shaklee Member. Apa yang anda perlu buat hanyalah menghubungi saya dan saya akan uruskan pendaftaran secepat yang mungkin.

Sumber Rujukan:
  • http://www2.moh.gov.my
  • http://www.mayoclinic.org
  • http://www.webmd.com/

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ada Pertanyaan...?

Name

Email *

Message *