Tuesday, 3 December 2013

Set Penyusuan Lengkap Shaklee Bantu Tambah dan Pekatkan Susu Badan

Set Penyusuan Lengkap Shaklee terdiri daripada:

  • Vita-Lea
  • B-Kompleks
  • Vita-C
  • Alfalfa Complex
  • OsteMatrix
  • ESP (Energizing Soy Protein)


Set Penyusuan Lengkap Shaklee bantu tambah susu dan pekatkan susu badan
Item dalam set ini boleh di ubahsuai mengikut keperluan dan bajet ibu menyusu


Manfaat Set Menyusu Shaklee



Vita-Lea:
  • Vita-Lea merupakan multivitamin dan multimineral yang serba lengkap dengan kandungan nutrisi harian yang sangat-sangat diperlukan oleh ibu yang menyusukan bayi.
  • Ia terdiri daripada 28 jenis vitamin dan mineral penting untuk mengembalikan kesihatan dan kecergasan kepada ibu menyusu yang baru lepas menjalani proses kelahiran.
  • Ia adalah suplemen seimbang untuk kesihatan dan kecergasan secara menyeluruh.

B-Kompleks:

  • Membantu dalam penghasilan susu badan
  • Menggalakkan mood yang baik serta meredakan tekanan
  • Mempertingkatkan tenaga
  • B Complex ialah sejenis vitamin larut air. Vitamin larut air boleh membantu memperbanyakkan penghasilan susu badan.

Vita-C:

  • Keperluan Vitamin C untuk ibu menyusu juga meningkat berbanding ketika hamil.
  • Vitamin C membantu meningkatkan penghasilan susu badan.
  • Vitamin C juga adalah vitamin larut air, maka bayi juga akan mendapat khasiat vitamin ini melalui susu ibunya serta bantu menaikkan pengeluaran susu badan.
  • Menguatkan sistem imun ibu dan juga bayi.
  • Para ibu tidak harus risau kemungkinan terjadi vitamin C yang berlebihan dalam kandungan susu badannya kerana vitamin C yang berlebihan akan dikeluarkan dari badan ibu apabila ibu membuang air kecil. 

Alfalfa:

  • Salah satu herba terkenal kerana keupayaannya membantu meningkatkan penghasilan susu badan.
  • Membantu memekatkan susu badan.
  • Memerangi alahan, merawat keputihan.

OsteMatrix:

Sumber kalsium, magnesium serta vitamin D yang amat penting untuk memelihara kesihatan tulang dan gigi. Perlu diingatkan bahawa bayi mendapatkan keperluan kalsium untuknya dari satu sumber, iaitu ibunya.

Jadi, para ibu haruslah mendapatkan kembali kalsium yang hilang melalui pemakanan yang seimbang dan sihat bagi menampung kalsium yang hilang dari tulang untuk mengelak risiko tulang rapuh atau Osteoporosis.

ESP:

  • Antara makanan tambahan terpenting dalam set ini.
  • Membantu mempercepatkan proses penyembuhan luka bersalin.
  • Memberikan tenaga berpanjangan kepada ibu menyusu.
  • Membantu mempertingkatkan dan memekatkan susu badan.
  • Memelihara kesihatan tulang dan gigi.
  • Menghaluskan dan mencantikkan kulit, kuku dan rambut ibu, juga bayi.
  • dan banyak lagi khasiat ESP!

Set Penyusuan Shaklee bekalkan nutrisi penting kepada Ibu Menyusu


Mommy-mommy boleh call atau whatsapp saya, Sue di 017-361 6140 untuk berbincang item mana yang paling sesuai dengan keperluan dan bajet mommy. Tak semestinya kena beli semua.

Contoh macam Alfalfa Complex. Tak perlu ambil dulu kalau baby ada kuning (Jaundis).

Lagi satu, bila ambil milkbooster, mommy kena kerap bagi baby menyusu atau pam dan simpan (EBM). Ini supaya pengeluaran susu badan akan terus konsisten. Bukanlah bermakna dah ambil milkbooster, lepas tu tak perlu buat apa-apa.

Set Penyusuan Shaklee bukan hanya berfungsi sebagai milkbooster. Tetapi juga nak bantu membekalkan nutrisi penting kepada badan ibu supaya menghasilkan susu badan yang pekat dan berkualiti kepada anak.

Bila nutrisi cukup, ibu dan baby sama-sama boleh dapat manfaat. Kalau mommy nak Set Bajet pun ada tau. Mommy-mommy boleh baca kat sini

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ada Pertanyaan...?

Name

Email *

Message *