Thursday, 13 February 2014

Atasi Masalah Rambut Kelemumur

Saya memang ada masalah rambut kelemumur sejak dari dolu-dolu lagi. Malah, masalah ni semakin meruncing dan amat merimaskan setelah melahirkan anak kedua.. Mungkin perubahan hormon atau masalah resdung yang semakin menjadi-jadi.

Berbagai-bagai suplemen dan rawatan yang telah saya cuba. Namun, tidak membuahkan hasil yang memberangsangkan langsung.. Setiap kali nak sikat rambut, mesti macam fobia. Yelah.. dengan rambut banyak gugur seperti gugurnya dedaunan kering di pokok. Cehwah!

Kelemumur tak payah cakaplah! Bertaburan di bahu dan baju seperti 'salji putih' dingin salju dalam drama korea winter sonata..

Syampu pula, dah macam-macam brand yang saya gunakan.. dari yang semahal-mahal syampu sampailah ke harga yang paling murah.. Tetapi masalah tetap sama..

Amat merimaskan dan memalukan!

Rambut kelemumur menjadikan anda kurang berkeyakinan

Tapi kini, kelemumur sudah 90% hilang dan rambut saya juga kurang gugur.


(Tipulah kalau saya kata kelemumur sudah 100% tiada. hehe..)
Apa yang telah saya buat? Haaa.. salah satu usaha saya ialah dengan mengambil ESP atau Energizing Soy Protein secara konsisten. Sila ambil perhatian ye.. MESTI KONSISTEN!

Kalau sekejap minum, sekejap tak, memang sampai bila-bila pon kelemumur tu akan jadi BFF andalah jawabnye.. ESP adalah suplemen soya (seperti susu tepung) yang kaya dengan PROTEIN. Protein penting untuk pertumbuhan rambut dan kulit kepala yang sihat.

Suplemen-suplemen lain yang saya amalkan ialah:


  1. Alfalfa Complex ~ ni untuk tujuan detoks serta untuk merawat masalah resdung saya. Sebab, kadang-kala masalah rambut kelemumur dan gugur juga adalah berpunca dari masalah resdung. Juga penting untuk pertumbuhan rambut dan pemulihan kulit kepala.
  2. Vita-C (Sustained Release) ~ yang ni juga untuk masalah resdung/alahan saya. Juga untuk masalah kulit jerawat pasir yang saya alami. Vitamin C juga amat penting untuk kesihatan folikel rambut. Kekurangan Vitamin C boleh menyebabkan rambut bercabang.
  3. B-Complex ~ yang ni pula untuk mengurangkan stress, memberi tenaga kepada sel-sel untuk berkembang sihat. Ini kerana sel-sel yang sihat dan bertenaga akan bekerja untuk badan kita dengan lebih baik lagi. Ini juga amat penting untuk menggantikan sel-sel yang telah mati.

Set Rambut Kelemumur  dan Rambut Gugur Shaklee

 

Berapa lama boleh nampak kesan dan perubahan pada rambut?


Kesan ketara perubahan pada rambut dan kulit kepala saya adalah kira-kira dalam 2 minggu selepas mengamalkan set di atas secara konsisten disamping meminum air kosong yang secukupnya.

Healing Crisis


Lain orang, lain kesannya. Mungkin ada yang cepat, mungkin ada yang lambat. Yang penting kita konsisten. Ikut pengalaman saya dalam menjalani Healing Crisis, kelemumur saya telah keluar dengan banyak sekali. Rambut pun banyak gugur tapi taklah sampai botak kepala. hehe.. Adalah seminggu macam tu.. Tapi saya bersabar dan meneruskan pengambilan suplemen seperti biasa. Alhamdulillah, setelah masuk minggu ke-2, kelemumur beransur-ansur hilang sampai saya sendiri pun tak perasan! Rambut pun dah kurang sangat gugur. Tak seperti dulu-dulu sampai naik rimas rambut bersepah satu rumah.

 

Sila hubungi saya jika anda ingin berusaha merawat masalah rambut dan kulit kepala dengan serius.



Pengedar Shaklee Puchong



  • Saya boleh FREE DELIVERY area Puchong, Kinrara, Taman Putra Perdana, Taman MAS dan yg sewaktu dgnnye..
  • Bagi lokasi yg lebih jauh, saya akan mem'POSLAJU'kan order anda secepat mungkin.. InsyaAllah!
  • Kalau nak beli dgn harga ahli, lg murah!! Boleh jimat 15% - 30%!!! Sila mendaftar sebagai ahli.
  • Buat pembelian RM 680.00 ke atas dalam satu pembelian untuk pendaftaran PERCUMA atau bayar RM 65.00 sekali seumur hidup. Apa yg anda perlu buat hanyalah menghubungi saya dan saya akan uruskan pendaftaran ahli anda secepat mungkin.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ada Pertanyaan...?

Name

Email *

Message *