Saturday, 20 August 2016

Set Gastrik Shaklee: Rawat Gastrik dengan Cepat dan Berkesan

Beberapa hari lepas, saya kena serangan Angin Gastrik yang agak teruk. Sampai nak berdiri pun payah. Terbongkok-bongkok menahan sakit. Benda ni jadik lepas saya makan malam. Tak pasti apa yang menyebabkan perut sakit secara tiba-tiba.

Kemudian baru teringat yang saya skip minum petang padahal perut dah berbunyi-bunyi minta di isi. Saya lunch awal haritu. Pukul 3 dah lapar balik tapi panggilan perut tidak diendahkan. Perut pun masuk angin. Hamek kau rasakan. Sape suruh tak makan?

Sakit dia tak boleh nak ceritalah. Sampai sakit kepala! Tak boleh kentut, tak boleh sendawa. Cuba sapu minyak panas tapi tak jalan. Memang senak perut yang amat sangat. Sakit mencucuk-cucuk.

Apa yang saya buat untuk legakan senak perut akibat Gastrik ?


Firstly, apa yang saya buat ialah cepat-cepat bancuh segelas ESP Shaklee. Buat suam-suam dan minum. Kemudian, saya larutkan 2 biji Peppermint-Ginger Plus dalam secawan air panas. Nasib baik ada stok Peppermint-Ginger Plus kat rumah. Sekejap jek dah larut semua dalam air panas tu. Tunggu dah suam sikit, saya kacau dan minum habis.

Kemudian, minta tolong husband urutkan perut sikit dengan minyak panas. Lepas berurut, saya telan 4 biji Ostematrix sebelum tidur. 

Sepanjang malam tu, memang angin menderu-deru keluar. Kentut memang kaw-kaw punyalah! Tak kasi can. Sapa dekat memang terpelantinglah gamaknya. Yang tidur mati pun boleh terjaga. haha

Lega, memang lega. 

Bangun pagi, dah tak sakit perut dah. Sikit pun tak sakit dah. Alhamdulillah.

Tapi, masih lagi rasa sakit kepala. Yelah, angin dah naik sampai kepala. So, sebelum sarap, saya cepat-cepat bancuh ESP + Tamar Cocoa.

Lepas sarap, telan plak B Complex 2 biji untuk legakan sakit kepala.

So, inilah antara cara-cara yang paling cepat dan berkesan untuk merawat masalah Gastrik yang saya alami. Cubalah Set Gastrik daripada Shaklee kalau korang selalu dapat sakit Gastrik. In sha Allah sangat-sangat membantu.

Set Gastrik Shaklee (Set Lengkap):


1. Energizing Soy Protein (ESP)


  • Kalau tak boleh minum susu masa sakit gastrik menyerang, kita boleh cuba minum ESP. ESP ni penting untuk memulihkan dan membina sel-sel sihat dalam perut. Lepas minum ESP ni, memang perut akan rasa lega sangat. In sha Allah.
  • Kalau kita ni jenis yang tak boleh berlapar, memang kena standby ESP ni. So, bila-bila terasa lapar, cepat-cepat bancuh ESP dan minum. Saya suka shakes ESP ni dengan Meal Shakes atau Performance Drink atau Tamar Cocoa.
  • ESP ni boleh menggantikan Minum Pagi atau Minum Petang atau Late Supper. 

2. Alfalfa Complex


  • Alfalfa Complex bersifat alkali. So, ia amat-amat membantu mengembalikan kenormalan perut yang berasid. Korang tau kan antara punca Gastrik terjadi adalah sebab rembesan Asid Hidroklorik yang dah menghakis dinding perut. So, Alfalfa akan membantu menyeimbangkan tahap pH dalam perut ke paras yang sihat. Asid Hidroklorik ni sangat berasid tau. Boleh sampai melarutkan besi! Haaa. Bayangkanlah kalau asid ni menghakis dinding perut kita. Macam mana tak sakit.
  • Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti Kembung, Hyperacidity, Ulser Perut, Hepatitis dan Sembelit.
  • Bantu buang Angin dalam badan
  • Buang TOKSIN dalam badan.

3. Peppermint-Ginger Plus


  • Kandungan Pudina dalam Peppermint-Ginger Plus bantu melegakan otot perut. Juga sebagai penenang.
  • Bantu legakan pedih ulu hati dan cirit-birit.
  • Kandungan Halia merangsang rembesan enzim Salvia untuk pencernaan makanan.
  • Kandungan Fennel (Jintan Putih) menghilangkan Kembung Perut. Melegakan sakit perut. Juga membantu dalam masalah alahan pada saluran usus.
  • Kandungan Cekur Manis (Jintan Manis) melegakan masalah pencernaan.

4. Omega Guard


  • Omega Guard membantu meredakan keradangan perut
  • Menghalang saluran perut dan usus dari terjadinya Ulser Perut. Ulser Perut ni lagi dasat dari Gastrik tau. Ada risiko jadik Kanser Perut kalau dibiarkan melarat.

5. Zinc Complex


  • Zinc Complex menggalakkan pemulihan segera sel-sel dan tisu perut.

6. Ostematrix


  • Membantu buang Angin dalam badan.
  • Memperbaiki Hiperaktiviti perut dan melegakan Sakit Gastrik.
  • Sebagai penenang. Ringankan STRESS.
  • Tidur malam lebih lena.
  • Kurangkan Sakit Kepala

Pengedar Shaklee Puchong

Lagi satu, janganlah terlalu bergantung kepada ubat. Ubat cuma membantu legakan sakit buat sementara. Bukannya MERAWAT. Lagipun, salah satu punca Gastrik adalah sebab pengambilan ubat tahan sakit yang kerap dan tanpa nasihat doktor. 

So, ikutlah mana yang kita rasa terbaik untuk kesihatan diri sendiri. Takkan rugi kalau kita melabur dalam kesihatan. Yang penting, pilihlah vitamin dan suplemen yang berkualiti seperti produk nutrisi Shaklee yang telah terbukti secara klinikal.

Agen Shaklee Puchong, Kinrara dan Taman Putra Perdana

  • Saya boleh buat DELIVERY/COD area Puchong, Giant Kinrara, Taman Putra Perdana, Taman MAS dan yg sewaktu dengannya..
  • Bagi lokasi yg lebih jauh, saya akan guna POSLAJU.
  • Kalau nak beli dgn harga ahli, lagi murahhh. Boleh jimat 15%-25% ! Boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dan nikmatilah banyak kelebihan lain lagi.
  • Cara untuk mendaftar ahli Shaklee: Buat pembelian sebanyak RM 700.00 dan ke atas dalam satu resit untuk mendapatkan keahlian Shaklee.
  • Atau.. kalau anda takde bajet nak beli sampai RM700++, anda hanya perlu buat bayaran sebanyak RM80.00 (sudah termasuk GST dan kos penghantaran) untuk keahlian Shaklee.
  • Sila hubungi saya, pm/tel/sms/watsapp : 017 361 6140 dan saya akan uruskan pendaftaran keahlian anda secepat mungkin!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ada Pertanyaan...?

Name

Email *

Message *