Wednesday, 31 August 2016

Set Kuruskan Badan Khas untuk Ibu Menyusu

Assalam dan Salam Merdeka semua!

Semua dah sedia maklum yang proses penyusuan boleh membantu ibu menyusu kuruskan badan. Betol ke? Ehhh betollah tuu.. Yang tak kurus-kurus walaupun fullybreastfeed baby, cuba buat audit balik tang mane yang silap tu.. Mesti ade silap teknik kat mane-mane..

Antara contoh tabiat Ibu Menyusu yang membuatkan berat badan tak turun-turun, malah semakin bertambah adalah:

  • Suke makan makanan yang tinggi kalori dan tidak sihat contohnya burger, kentang goreng, kek, minum yang manis-manis. 
  • Suke makan makanan yang tinggi kalori dan tidak sihat pada waktu lewat malam. Yang ni mesti ramai yang buat kan.. Paham, paham. Memang saya paham yang menyusu badan ni buatkan kita cepat rase lapar dan haus. Terutamanya bile kena bangun tengah-tengah malam sebab baby nak menyusu atau kena pam susu. Dahlah tengah mengantuk, lapar pulak. Kadang-kadang siap suruh plak husband belikan beger siap-siap sebab dah tau malam-malam nanti mesti bangun menyusu dan lapar. Nak masak-masak atau nak sedia pape malas. Yelah.. tengah mengantuk kan.. So ape lagi.. Makan jelah ape yang ade janji perot kenyang. 
  • Malas bersenam. Yang nilah yang paling susah nak buat. Kalau dah buat pon, tak konsisten. Kejap buat, kejap tak. Lame-lame terus tak buat langsung. haha

Bende-bende ni semua dibuat selalu dan dah jadik macam satu habit. So, berat pon naik sikit-sikit tanpa sedar. Tersedar bile tetibe ade baju yang dah tak muat atau dah terase tak selesa pakai sebab dah ketat. Terutamanya bahagian bawah lengan dan perot. Baju favourite plak tu.. Huwaaa!!! 

Kena plak shopping baju baru dan kena tambah lagi satu saiz. hmm..

So, ade ke Set Kurus untuk Mak-Mak Menyusu ni? Mestilah hadooo.. Jom kite tengok ape yang Shaklee boleh bantu kite semua supaya dapat turunkan berat badan, kurangkan inci dan dalam mase yang same tidak mengganggu proses penyusuan badan.

Set Kuruskan Badan Khas untuk Ibu Menyusu:


1. ESP atau Energizing Soy Protein

Yang ni memang yang paling penting. ESP membantu mak-mak menyusu supaya rase kenyang lebih lame dan pada mase yang same, membekalkan tenaga berterusan buat ibu menyusu. ESP juga membantu ibu menyusu membina otot semasa kehilangan lemak badan. Kite taknakla nanti bile dah kurus, otot-otot badan semua jatuh menggelebeh sane-sini. 

Satu tips penting kalau ibu menyusu nak kurus cepat, sihat dan selamat ialah JANGAN makan makanan tinggi lemak dan kalori pada waktu lewat malam. GANTIKAN makan lewat malam dengan ESP.

Senang jek nak sediakan.. Cume bancuh-bancuh. Shake-shake jek.. Boleh shake-shake dengan susu strawberry, tamar cocoa, horlicks, kurma, pati delima. Atau boleh jugak shake-shake dengan Performance Drink Shaklee. Senang, sihat dan berkhasiat. Yang penting, bagus untuk kuruskan badan.

Set kuruskan badan khas untuk ibu menyusu
Favourite saya Tamar Cocoa shakes with ESP. Sedaaap!!

ESP juga adalah salah satu Milkbooster terbaik Shaklee! Diperbuat dari soya non-GMO yang terbaik dan berkualiti tinggi. 

In sha Allah anak kurang ade masalah kulit sensitif seperti ruam. Susu badan pon jadik lebih pekat dan buatkan baby lebih puas menyusu dan kenyang.

Nak kenal lebih dekat dengan ESP? Korang boleh klik sini.


2. Alfalfa Complex

Alfalfa bukan sahaja terkenal sebagai Milkbooster dan memekatkan susu, tetapi juga amat baik bagi mak-mak menyusu yang nak kuruskan badan. Sebabnya, antara fungsi utama Alfalfa adalah Menyingkirkan Lemak dan Kolesterol. Alfalfa ni mengandungi 'Saponin', umpama 'span' yang bertindak sebagai serat, menyerap kolesterol jahat.

Alfalfa juga memainkan peranan utama dalam mencuci hati, darah dan usus. Membuang segala toksin dari badan, mencantikkan kulit dan menegangkan otot. Alfalfa juga membantu melegakan keletihan badan mak menyusu.

3. Lecithin

Lecithin berfungsi sebagai agen pemecah lemak dan kolesterol. Lecithin menghalang lemak dari terenap dan berkumpul menyelaputi salur-salur darah. Ia bertindak sebagai 'Pembersih' salur darah. 

Lecithin menghalang terjadinya Obesity. Pengambilan tambahan membantu mengemulsi lemak dan kolesterol supaya lebih mudah disingkirkan dari badan. Ini membantu mempercepat proses pembakaran lemak.

Lecithin juga membantu melegakan Sembelit. Ia melembutkan najis dan meleraikan toksin yang melekat di dinding-dinding usus.

Lecithin juga amat baik bagi mak menyusu yang ade masalah 'Clogged Duct' atau Saluran Susu Tersumbat. Dengan fungsi Lecithin sebagai Agen Pemecah Lemak, ini membantu mengatasi masalah susu badan tersumbat.

4. Omega Guard

Omega Guard adalah suplemen Minyak Ikan Tulen Shaklee yang berkualiti tinggi. Sangat penting untuk mak menyusu memilih suplemen minyak ikan yang berkualiti sebab minyak ikan boleh terserap ke dalam susu badan. Jadik, pilihla suplemen minyak ikan yang tidak mengandungi bahan-bahan berbahaya seperti 
  • Plumbum
  • Merkuri
  • Arsenik
  • Kadmium
  • Dioksin
  • PCB (bahan kimia industri yang sangat bertoksik)
Dengan pengambilan konsisten Omega Guard setiap hari, ia membantu mempercepat proses pembakaran lemak dan membina otot badan semasa kehilangan lemak. Ini penting untuk mengelakkan badan menggelebeh sane sini bile dah turun berat nanti.

Kalau ibu menyusu nak best lagi, makanlah Omega Guard dan buat Senaman. Konpem kurus!! Ni bukan saje-saje cakap tau. Ni semua dah terbukti dengan banyak kajian ye.. Janji kena KONSISTEN dan cukop minum AIR PUTIH.

Tips yang ni penting untuk hilangkan lemak degil. Kalau tak bersenam pon boleh. Tapi kesan tu lambat sikitla ye.. Kalau ibu menyusu nak turunkan berat badan secara konsisten, selamat dan sihat, boleh amalkan Omega Guard dan Senaman.

Alaaa.. tak payah nak beriya-iya sangat bersenam.. Main Badminton ngan anak depan rumah pon dah cukop berkesan untuk hilangkan lemak. Seronok pulak tu betol tak?

Ditambah pulak Omega Guard ade kandungan DHA yang sangat baik untuk perkembangan otak baby. Membesar jadi anak yang genius. Lagilah best kan Omega Guard nih!


Set kuruskan badan khas untuk ibu menyusu


Dapatkan Set Kuruskan Badan Khas untuk Ibu Menyusu dari saya, Pengedar Sah Shaklee. Belilah dari Pengedar Sah Shaklee yang boleh membimbing dan memberi konsultansi terbaik kepada ibu-ibu menyusu semua ye. Macam sayalah. hehe



Pengedar Shaklee Puchong, Giant Kinrara, Taman Putra Perdana dan Taman Mas


  • Saya boleh buat DELIVERY/COD area Puchong, Giant Kinrara, Taman Putra Perdana, Taman MAS dan yang sewaktu dengannya..
  • Bagi lokasi yg lebih jauh, saya akan guna POSLAJU.
  • Kalau nak beli dgn harga ahli, lagi murah!! Boleh jimat 15%-25%!!! Bole mendaftar sebagai ahli Shaklee dan nikmatilah banyak kelebihan lain lagi.
  • Cara untuk mendaftar ahli Shaklee: Buat pembelian sebanyak RM 700.00 dan ke atas dalam satu resit untuk mendapatkan keahlian Shaklee secara PERCUMA bagi seumur hidup!!
  • Atau.. kalau anda takde bajet nak beli sampai RM700++, anda hanya perlu buat bayaran sebanyak RM80.00 (sudah termasuk GST dan kos penghantaran) untuk keahlian seumur hidup.
  • Sila hubungi saya, pm/tel/sms/watsapp : 017 3616140 dan saya akan uruskan pendaftaran keahlian anda secepat mungkin!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ada Pertanyaan...?

Name

Email *

Message *