Sunday, 13 November 2016

Set Lengkap untuk Ibu Berpantang

Set Lengkap khas buat Ibu Berpantang ni lengkap dengan segala nutrisi yang ibu-ibu berpantang perlukan.

Almaklumlah. Selepas kira-kira 9 bulan mengandung, kemudian bertarung pula di labour room. Sememangnya wanita yang bergelar ibu ini amat memerlukan set berpantang yang dapat mengembalikan kecergasan badan ibu dengan segera.

Bagi mommy-mommy yang ada alahan teruk ketika hamil, kemungkinan akan mengalami masalah kekurangan nutrisi akibat tidak dapat makan dengan baik. Jika keadaan ini berterusan sehingga waktu berpantang, sudah tentu akan menjejaskan kesihatan ibu.

Jadi, memilih set berpantang yang sesuai dan berkesan sangat-sangat penting supaya masalah kekurangan nutrisi dapat diatasi dengan segera semasa dalam pantang dan sebelum kembali bekerja.

Jom kita tengok apa yang ada dalam Set Lengkap Shaklee untuk Ibu Dalam Pantang..
Set Lengkap Ibu Berpantang dari Shaklee

Energizing Soy Protein (ESP)

  • minuman kaya Protein dari sumber tumbuhan (Kacang Soya) bebas GMO dan organik.
  • memberi tenaga segera kepada badan ibu
  • membantu melancarkan penghasilan susu badan
  • menaikkan seri wajah kepada ibu berpantang
  • Rendah Lemak, 0% Kolesterol
  • Mempercepat proses pulih luka dalaman
  • memudarkan dan menghilangkan kesan parut bersalin operate atau cesarean (czer)

Vitalea

  • Multivitamin lengkap dengan 30 jenis nutrisi harian yang diesktrak dari sumber sayur-sayuran dan buah-buahan.
  • mengandungi 12 jenis vitamin dan 7 mineral penting untuk kesihatan ibu dalam pantang
  • Tablet Vitalea disaluti dengan serbuk nutrisi Spirulina
  • Memberi tenaga segera
  • pelengkap nutrisi harian
  • meningkatkan proses metabolisme
  • amat baik di ambil jika ibu ada masalah tekanan darah rendah (HB Low)
  • amat baik diambil oleh ibu yang ada masalah Anemia (kurang darah)

B Complex

  • menstabilkan hormon ibu
  • mengurangkan stress
  • menukarkan makanan kepada gula untuk digunakan sebagai tenaga
  • merehatkan tubuh dan urat saraf
  • menaikkan seri wajah supaya muka tidak pucat
  • amat baik di ambil jika ibu ada masalah tekanan darah rendah (HB Low)
  • amat baik diambil oleh ibu yang ada masalah Anemia (kurang darah)

Zinc Complex

  • membantu mempercepat proses pulih luka bersalin & luka dalaman
  • mengurangkan masalah rambut gugur lepas bersalin
  • menguatkan sistem imun

Sustained Release Vita-C

  • mengandungi 500mg Vitamin C dari sumber natural dan organik
  • mempercepat proses penyembuhan luka bersalin dan luka dalaman.
  • mencerahkan kulit, menaikkan seri wajah.
  • memudar dan menghilangkan parut kesan pembedahan bagi yang bersalin secara cesarean atau czer.

Ostematrix

  • Sumber Kalsium lengkap dengan Vitamin D3 dan Magnesium untuk penyerapan optimum.
  • menggantikan Kalsium yang banyak hilang ketika proses mengandung
  • mengelakkan sembelit ketika berpantang
  • kurangkan sakit-sakit badan selepas bersalin
  • membantu buang angin dalam badan
  • pengganti sumber Kalsium bagi ibu yang tidak minum Susu.
  • memberi tidur yang lena di waktu malam.

Alfalfa Complex

  • membuang toksin dalam badan
  • membuang angin dalam badan
  • melancarkan peredaran darah
  • melancarkan pnghasilan susu badan
  • mencuci darah
  • menyingkirkan lemak dan kolesterol
  • merawat sakit-sakit sendi selepas bersalin
  • melegakan keletihan
  • merawat masalah penghadaman ketika berpantang

Amboiii. Banyaknya nak kena makan !!

Hehe. Ok okkk. Saya bagi tips sikit kalau mommy nak beli Set Berpantang Shaklee ni tapi tak cukup bajet.

Set Berpantang di atas ini hanyalah cadangan yang lengkap untuk ibu berpantang. Tidak semestinya kena makan semua. Pemilihan dalam set bergantung kepada keperluan dan bajet mommy-mommy juga. 

Kalau nak berbincang mana yang lebih sesuai di ambil, mommies boleh wassap saya, Sue di 017-3616140 untuk kita discuss dengan lebih lanjut. 

Atau, boleh juga mommies beli sikit-sikit semasa mengandung. So takdelah rasa macam banyak nak kena beli sekaligus.

Ada juga vitamin dalam Set Berpantang ni yang mommies boleh start makan semasa pregnant lagi. Contohnya ESP dan Vitamin C.

So, mommies boleh beli dulu mana-mana yang boleh makan semasa hamil, kemudian sambung jek makan vitamin tersebut lepas bersalin nanti.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ada Pertanyaan...?

Name

Email *

Message *