Saturday, 12 November 2016

Vitamin dan Suplemen Terbaik untuk Anak Bijak dan Sihat

Tengah duduk tunggu order Laksa Penang siap, terbaca artikel ni di suratkhabar.. Cepat-cepat saya snap gambar untuk dijadikan sebagai bahan info dalam blog.

Kanak-kanak yang mendapat cukup nutrisi otak lebih cerdas

Selama ni saya memang tahu tentang kepentingan nutrisi kepada anak-anak. Tapi bila dah terbaca artikel ni, lagilah saya merasa betapa pentingnya anak-anak kita mengamalkan corak pemakanan yang sihat supaya badan sihat, otak pun cerdas !

Saya tengok ada juga mak ayah yang hairan kenapa anak kurang pencapaian dalam pembelajaran akademik. Hantar pergi tuisyen, upah cikgu tuisyen persendirian. Bayar mahal-mahal tapi bila dapat keputusan peperiksaan, tiada peningkatan atau malah, prestasi makin menurun.

Kurang nutrisi mempengaruhi tahap IQ kanak-kanak

Cuba Mak Ayah check balik corak pemakanan anak-anak. Bila di sekolah, apa yang mereka suka makan di kantin. Atau, apa yang mereka suka beli selepas habis waktu persekolahan.

Ada kemungkinan besar, keperluan nutrisi harian anak-anak kita tidak mencukupi. Malah, diburukkan lagi dengan pengambilan makanan seperti jajan yang kurang nutrisi atau tiada nutrisi langsung, banyak bahan pengawet dan mengandungi pemanis tiruan yang tinggi.

Semua ni banyak mempengaruhi tahap IQ anak-anak kita.

So, Mak Ayah cuba berikan bekalan nutrisi yang mencukupi untuk anak-anak ye..

Set Anak Bijak dan Sihat dari Shaklee boleh membantu membekalkan nutrisi harian yang anak-anak kita perlukan :


  • Vitalea for Kids (Multivitamin)
  • Chewable Vita-C (Vitamin C)
  • Omega Guard (DHA, EPA)
  • Meal Shakes (Nutrien seimbang)

Vitalea for Children

Vitalea for children multivitamin terbaik untuk kanak-kanak
- Vitalea for Children adalah Multivitamin yang boleh dikunyah dan dihisap seperti gula-gula.
- Antara Multivitamin yang terlengkap di pasaran.
- Diformula khusus untuk memenuhi keperluan nutrisi harian anak-anak.
- Mengandungi perisa Anggur yang sedap. 
- Tidak mengandungi bahan pengawet dan pemanis tiruan.
- Juga sesuai untuk orang Dewasa yang susah untuk menelan pil.


Chewable Vita-C

Chewable vitamin C dari Shaklee
- Vitamin C yang boleh dikunyah dan dihisap.
- Natural Lemon flavour.
- Mengandungi 100 mg Vitamin C.
- Juga mengandungi Rose Hips Powder. Rose Hips Powder ni mengandungi Vitamin C yang lebih tinggi daripada buah-buahan Citrus.

Omega Guard

Omega Guard Shaklee mengandungi DHA dan EPA untuk perkembangan otak bayi dan kanak-kanak

- Omega Guard Shaklee diperbuat dari sumber minyak ikan tulen yang bermutu tinggi.
- diproses menggunakan kaedah ultra tulen bergred farmaseutikal teknologi terkini bagi menyingkirkan bahan kimia berbahaya seperti plumbum dan merkuri.
- mengandungi Omega 3 (DHA & EPA)
- membantu perkembangan otak dan memori bayi dan kanak-kanak

Meal Shakes

Meal Shakes minuman berkhasiat dan lazat untuk anak-anak
Ada pelbagai lagi resepi yang Meal Shakes lazat-lazat
- Meal Shakes mengandungi 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu
- kaya dengan protein dari sumber tumbuhan bebas GMO dan organik.
- anti oksida
- kaya dengan serat larut
- boleh dibancuh menjadi minuman yang lazat dan yang paling penting, berkhasiat !

Set Anak Bijak dan Sihat ini juga amat-amat bagus di ambil jika anak-anak mengalami masalah:

✔ Terlalu kurus
✔ Mudah jatuh sakit
✔ Terlalu memilih makan
✔ Asma, Resdung atau alahan seperti Ekzema
✔ Suka sangat makan jajan atau fastfood
✔ Susah fokus pada pembelajaran
✔ Obesiti
✔ Terlalu hyperaktif

Kalau Mak Ayah nak berbincang tentang apa yang lebih sesuai untuk anak-anak,
boleh Wassap Sue di 017-3616140

Mungkin tak perlu sampai nak kena beli fullset. Pemilihan dalam set bergantung juga kepada keperluan anak dan bajet Mak Ayah..

Sue boleh cod area Puchong, Giant Kinrara dan Taman Putra Perdana.
Yang lebih jauh, Sue akan pakai Poslaju ye :)

Nak beli pada Harga Ahli ? Jom Wassap Sue sekarang untuk cara-caranya !

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ada Pertanyaan...?

Name

Email *

Message *