Wednesday, 22 March 2017

Bagaimana Vivix Shaklee membantu Pesakit Diabetes (Kencing Manis)

Jom berkenalan dengan Vivix


Vivix adalah minuman suplemen gabungan terbaik Resveratrol dan Polyphenols berasaskan tumbuhan yang dihasilkan secara ekslusif oleh Shaklee.

'Sirap Shaklee' ini adalah satu minuman botanikal super antioksidan yang mampu mempertingkatkan mutu kesihatan anda ke tahap yang optimum. In sha Allah.

Vivix membantu merawat Diabetes (Kencing Manis)

Ramuan istimewa Vivix Shaklee adalah dari 4 tumbuhan yang sangat berharga dan 'rare' iaitu:


✔ Anggur Muscadine
✔ Purple Carrot
✔ European Elderberry
✔ Polygonum Cuspisdatum

Ramuan istimewa Vivix dari Shaklee untuk merawat pesakit Diabetes

Vivix dan Diabetes Jenis 2


Terlebih dahulu saya ingin memberitahu bahawa Vivix adalah lebih sesuai untuk pesakit Diabetes Mellitus Jenis 2. Iaitu jenis Diabetes yang disebabkan oleh 'Disorder Carbohydrate (Sugar) Metabolism' atau juga dipanggil 'Non-Insulin Dependant Diabetes Mellitus'.

Ini adalah kerana Diabetes jenis 2 biasanya terjadi disebabkan oleh faktor gaya hidup moden masa kini yang kurang aktif. Lebih banyak menghabiskan masa bekerja di dalam pejabat serta kurang bersenam.

Baru-baru ni saya terkejut apabila membaca satu artikel bahawa sekarang sudah ada satu trend pula apabila semakin ramai individu yang telah didiagnos menghidap Diabetes di usia muda (berumur antara 20 ke 40 tahun).

Faktor pemakanan yang tinggi kandungan gula telah menyumbang kepada trend terbaru ini. 

Makanan tinggi kandungan gula boleh menyebabkan Diabetes

Tapi, berita baiknya adalah Diabetes jenis 2 boleh DICEGAH dan DIKAWAL. Sebab itulah rawatan terbaik untuk Diabetes type 2 adalah melalui diet, bersenam (gaya hidup aktif) dan ubat-ubatan hospital.

Di sini, saya ingin mencadangkan Vivix sebagai antara alternatif terbaik untuk mencegah Diabetes serta mengawal tahap gula dalam darah pesakit Kencing Manis sebelum berlaku komplikasi yang lebih buruk.

Perlu diingat bahawa suplemen dan vitamin hanyalah salah satu cara rawatan alternatif yang bertujuan untuk mempertingkatkan mutu kesihatan pengidap Diabetes. Dan bukannya bertujuan untuk menggantikan ubat hospital.

Ubatan hospital masih perlu diambil mengikut jadual pemakanan yang telah ditetapkan oleh doktor anda. Dalam masa yang sama, kita boleh mengamalkan diet yang sihat serta pengambilan suplemen yang baik serta berkualiti bagi meningkatkan tahap kesihatan.

Bagaimana Vivix membantu Pengidap Diabetes


Bantu Mengawal Tahap Glukos Dalam Darah


Vivix mengandungi glycemic index (GI) yang rendah. Makanan dan minuman yang rendah GI akan membantu menaikkan paras gula dalam darah secara perlahan-lahan. Ia juga akan membantu penurunan paras gula dalam darah secara sedikit demi sedikit.

Vivix membantu mengawal paras gula dalam darah

Ini penting bagi membuatkan badan kita kekal bertenaga disamping mengekalkan paras gula dalam darah yang sihat.

Bantu Mengawal Selia Paras Insulin

Vivix bantu mengurangkan masalah rintangan badan terhadap kesan insulin (reduce body resistant to insulin's effects)

Vivix membantu meningkatkan tahap sensitiviti pankreas untuk menghasilkan insulin yang mencukupi. Vivix juga membantu memperbaiki tindakan penerimaan insulin (insulin receptor) dengan meningkatkan sensitiviti insulin.

Vivix bantu meningkatkan kecekapan insulin

Selain itu, Vivix membantu meningkatkan kecekapan insulin receptor bekerja bagi mengangkut gula keluar dari sistem darah kita dan membawa ia untuk disimpan di hati, otot dan sel-sel lemak supaya dapat digunakan sebagai tenaga apabila badan kita memerlukan.

Mengurangkan Berat Badan


Vivix kaya dengan serat. Makanan yang kaya serat akan membuatkan perut kita berasa kenyang dengan lebih lama. Oleh itu, boleh membantu kita mengurangkan kekerapan mengambil makanan.

Ini kerana jika kita terlalu kerap makan atau makan terlalu banyak dalam satu-satu masa, insulin tidak dapat bertindak dengan efektif. Perkara ini akan meningkatkan masalah 'Rintangan Insulin' dalam badan.

Vivix bantu dapatkan berat badan ideal

Ini penting bagi pesakit yang mengalami masalah Obesiti. Kandungan Muscadine Grapes dalam Vivix membantu mengawal dan menurunkan berat badan penghidap Diabetes. Anggur Muscadine kaya serat dan rendah kalori. 

Mengamalkan suplemen yang baik secara konsisten juga dapat membantu pesakit Diabetes menurunkan berat badan ke tahap BMI yang lebih baik.

Minuman Anti-Penuaan yang sangat berkesan


Ramuan Vivix Shaklee adalah 10 kali lebih efektif dari hanya Resveratrol sahaja dalam melambatkan proses pembentukan Protein AGEs.

Vivix membantu menghalang pembentukan Protein AGEs penyebab penuaan

Kalau anda nak tahu, lambakan Protein AGEs dalam badan kitalah yang boleh menyebabkan pelbagai komplikasi Diabetes dan proses penuaan sebelum masanya. Vivix Shaklee yang kaya dengan Polyphenol dari sumber tumbuhan akan membantu menyekat pembentukan Protein AGEs ini.

Bantu Mengurangkan Keradangan (Anti-Inflamasi)


Minuman kaya Resveratrol ini akan membantu mengurangkan simptom kesakitan urat saraf bagi mereka yang mengalami masalah Diabetic Neuropathy dengan fungsi anti-keradangan yang terkandung dalam minuman yang sangat berkhasiat ini.

Simptom dan ciri-ciri Diabetic Neuropathy

Melindungi Tubuh dari Serangan Bakteria dan Jangkitan Kulat


Vivix Shaklee yang kaya Polyphenol dan Resveratrol adalah agen antibiotik dan anti-kulat yang sangat kuat. Ramuan European Elderberry dan Anggur Muscadine amat berkesan dalam menghalang jangkitan bakteria dan kulat terutamanya bagi pesakit Wanita dalam menghindari jangkitan di vagina.

Dengan fungsi anti-kuman ini, Vivix membantu mempercepatkan pemulihan luka dengan mengelakkan berlakunya jangkitan kuman pada luka.

Sumber Antioksidan yang Sangat Hebat


Vivix adalah minuman super antioksidan terbaik yang pernah dihasilkan oleh Shaklee. Memiliki profil Polyphenol yang unik menjadikan Vivix sumber antioksidan yang sangat kuat.

Kuasa antioksidan inilah yang boleh membantu menyelamatkan kita dari pelbagai penyakit kronik seperti Diabetes, Kanser, Koronari Jantung dan sebagainya. Dengan izin Allah..

Kandungan antioksidan Asid Klorogenik dalam Purple Carrot amat mujarab untuk mengurangkan Diabetes yang dikaitkan dengan pengambilan kopi.

Bantu Tambah Tenaga, Kurangkan Keletihan


Vivix membantu membekalkan tenaga kepada tubuh penghidap Diabetes.

Ramuan unik Vivix menggalakkan biogenesis (pembentukan baru) Mitochondria (sel penjana tenaga) untuk meningkatkan tenaga dalam sel.

Vivix bantu tambah tenaga dan mengurangkan keletihan bagi penghidap Diabetes

Dengan ini, ia akan meningkatkan kecekapan Mitochondria, menaikkan fungsi sel dan seterusnya menjana tenaga yang badan kita perlukan.

Kawal Kalori

Vivix membantu mengawal paras kalori yang sihat dalam badan. Ini adalah penting kepada penghidap Kencing Manis kerana apabila paras kalori terkawal, paras gula dalam darah juga akan lebih terkawal.

Kuatkan Sistem Imun Badan


Kandungan Flavonoids dalam Vivix mempunyai ciri antioksidan yang sangat kuat, Ini membantu mengukuhkan sistem imun badan dalam melawan jangkitan kuman, virus dan bakteria.

Memperbaiki Masalah Penglihatan


Kandungan Elderberry yang kaya dengan Flavonoids dalam Vivix boleh membantu memperbaiki tahap penglihatan penghidap Diabetes.

Hidup Bebas Tanpa Diabetes!


Hidup bebas tanpa Diabetes

Ianya bukan suatu yang mustahil kerana Diabetes jenis 2 boleh dicegah dan dikawal. Vivix memang berupaya untuk membantu tetapi akhirnya, atas diri kita sendiri juga.

Yang paling penting, pesakit Diabetes mestilah ada keinginan yang kuat untuk berubah. Berubah dari segi gaya hidup dan pemakanan.

Makanlah ubat paling bagus dan mahal sekalipun, tapi kalau tak jaga dua benda ni (gaya hidup dan pemakanan), akhirnya akan sia-sia juga. Wallahua'lam.

Kalau nak cuba Vivix, boleh terus wassap Sue di 017-361 6140.

Terima kasih sudi membaca sehingga habis :)

Kalau ada nak share info atau pengalaman atau pertanyaan, boleh jek tinggalkan komen di ruangan kat bawah ni ya. Terima kasih :)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ada Pertanyaan...?

Name

Email *

Message *