Monday, 8 May 2017

Tingkatkan Peluang untuk Hamil dengan Set Kesuburan Shaklee

Berkahwin dan seterusnya mempunyai anak adalah impian hampir setiap pasangan. Memiliki anak ialah salah satu perkara paling penting yang bakal mengubah kehidupan kita buat selama-lamanya.

Pada sesetengah pasangan, proses untuk mendapatkan anak adalah sangat mudah dan lancar. Tapi bagi sesetengah pasangan, mereka terpaksa melalui jalan yang panjang dan meletihkan. Apa yang penting, kita tidak akan berputus asa untuk terus berikhtiar selagi termampu.

Tingkatkan peluang untuk hamil dengan Set Kesuburan Shaklee
Bagi meningkatkan peluang untuk hamil, terdapat pelbagai petua, tips dan cara yang mesti kita pernah dengar atau diberitahu. Walau apa pun caranya, yang paling penting untuk tingkatkan tahap kesuburan ialah badan kita sendiri mestilah berada dalam keadaan yang sihat dan tip top!

Badan yang sihat akan meningkatkan peluang untuk hamil dan seterusnya bersedia untuk menempuhi fasa mengandung, bersalin dan berpantang.

Dalam Set Kesuburan Shaklee, terdapat beberapa nutrisi penting yang boleh membantu meningkatkan peluang untuk hamil.

Set Kesuburan Untuk Isteri:

 • Vivix
 • Gla Complex
 • Vitalea
 • Omega Guard
 • B Complex
 • Vita-C Plus
 • Vita-E

Set Kesuburan Untuk Suami:

 • Vivix
 • Vitalea
 • Vita-C Plus
 • Vita-E
 • Omega Guard

Set Kesuburan untuk Isteri

Jika dilihat, set untuk isteri lebih panjang kan.. Ini adalah kerana tahap kesihatan wanita amat berkait rapat dengan paras keseimbangan hormon dalam badan.

Vivix

Vivix Shaklee kaya dengan Polyphenols dan Resveratrol
Vivix adalah formula paling ekslusif yang pernah dihasilkan oleh Shaklee. Ia adalah suplemen Super Antioksidan dengan gabungan istimewa nutrisi Polyphenol dan Resveratrol. Vivix boleh membantu:
 • meningkatkan daya seksual
 • mempunyai fungsi anti-inflamasi (anti-radang)
 • membantutkan petumbuhan tumor atau cyst
 • menstabilkan emosi dan perasaan
 • mengawal selia hormon Estrogen. Membantu dalam keseimbangan hormon.
 • anti-stress
 • mengurangkan berat badan secara sihat
 • bertindak sebagai anti-kanser, anti-bakteria, anti-kulat dan anti-viral
 • meningkatkan tahap kesihatan secara keseluruhan

Gla Complex

GLA Complex Shaklee bantu seimbangkan hormon wanita
Gla Complex Shaklee diekstrak dari biji benih Borage dan digabungkan dengan minyak matahari serta Vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan penyerapan optimum GLA (Gamma Linolenic Acid) ke dalam badan.

GLA adalah sumber terbaik Omega 6 yang membantu mengawal selia hormon Estrogen dan ini akan membantu mendapatkan keseimbangan hormon yang normal.

Vitalea

Vitalea multivitamin formula lengkap dari Shaklee untuk membantu meningkatkan tahap kesuburan wanita
Membeli dan mengamalkan multivitamin yang baik serta berkualiti adalah satu pelaburan yang sangat berbaloi untuk kesihatan kita dalam jangka masa panjang.

Vitalea memenuhi kriteria ini kerana setiap satu tablet Vitalea mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak dari sayuran dan buah. Vitalea diformulakan secara komprehensif dan sangat seimbang.

Terdapat satu  mineral penting yang terkandung dalam Vitalea yang terbukti dapat membantu meningkatkan tahap kesuburan wanita, iaitu Zinc.

Zinc mempunyai kesan secara langsung terhadap tahap kesuburan wanita. Banyak kajian yang mengaitkan kekurangan Zinc dengan tahap rendah kesuburan lelaki dan juga wanita. Para isteri perlu memastikan mereka mendapat keperluan harian Zinc sekurang-kurangnya 15 mg dalam sehari.

Omega Guard

Omega 3 membantu meningkatkan tahap kesuburan wanita
Omega Guard diperbuat dari sumber minyak ikan tulen 100%. Minyak ikan tulen pula ialah antara sumber terbaik Asid Lemak Omega-3.

Omega 3 ialah salah satu lemak sihat yang sangat diperlukan oleh badan kita dalam usaha meningkatkan peluang untuk hamil. Kita boleh dapatkan khasiat Omega 3 ini dari ikan yang berminyak seperti Mackerel dan Salmon.

Tapi kita juga harus berhati-hati supaya tidak termakan ikan yang tinggi kandungan merkuri. So, jangan risau sebab Omega Guard dari Shaklee diproses dengan menggunakan kaedah ultratulen bergred farmaseutikal (advanced technology).

Ia dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari tiga molekul untuk mengekstrak asid lemak omega 3 yang paling tulen dan yang paling semulajadi serta menyingkirkan bahan-bahan kimia berbahaya seperti plumbum, merkuri dan arsenik.

B Complex

B Complex Shaklee mengandungi vitamin B6 dan folic acid
Dalam B Complex Shaklee, terdapat Vitamin B6 yang mempunyai kesan langsung terhadap tahap kesuburan seorang wanita dengan menyumbang kepada keseimbangan hormon kewanitaan. Vitamin B6 amat membantu dalam mencapai tahap keseimbangan normal antara dua hormon penting wanita; hormon Estrogen dan Progesteron.

Vitamin B6 meningkatkan peluang untuk conception dan menurunkan risiko untuk keguguran.

Vita-C Plus

Vitamin C Shaklee boleh membantu meningkatkan tahap kesuburan isteri
Vita-C Plus Shaklee adalah Vitamin C yang diekstrak dari buah-buahan beserta kulitnya. Jangan tak tahu yang kulit buah ada kandungan Bioflavonoids yang juga sangat berkhasiat kepada tubuh badan kita.

Antara fungsi penting Vitamin C dalam meningkatkan tahap kesuburan seorang wanita ialah:

 • amat membantu dalam mendapatkan kitaran haid yang teratur.
 • boleh membantu mengurangkan masalah pendarahan yang banyak semasa haid dengan menguatkan kapilari darah.
 • Vitamin C seterusnya membantu dalam penyerapan zat besi (Iron). Ini penting dalam mengurangkan masalah Anemia akibat pendarahan yang berat semasa datang haid.
 • penting dalam fungsi ovari bagi meningkatkan kualiti telur.
 • Vitamin C amat penting dalam mencetuskan proses Ovulasi.
 • Ia juga membantu dalam mengurangkan risiko berlakunya keguguran atau kecacatan kromosom.
 • Vitamin C kaya dengan antioksidan yang boleh membantu menyekat pertumbuhan tumor, Endometriosis dan Fibroid dalam rahim wanita.


Vita-E

Vita E Shaklee dengan kandungan Selenium bantu tingkatkan tahap kesuburan lelaki dan wanita
Vita-E Shaklee ialah antara Vitamin E yang paling lengkap di pasaran. Ia juga mengandungi Selenium semulajadi yang membantu penyerapan optimum Vitamin E ke dalam badan kita.

Vitamin E penting dengan mempertingkatkan fungsi hormon. Vitamin E mampu memulihkan kemampuan sistem reproduktif. Vitamin E juga ialah vitamin yang kaya dengan antioksidan.

Vitamin E membantu meningkatkan keupayaan seksual dan tenaga. Ia juga boleh membantu dalam menambahkan ketebalan dinding rahim yang nipis. Vitamin E memainkan peranan penting dalam mengurangkan simptom-simptom PMS.

Bagi pasangan yang cuba ikhtiar dengan kaedah IVF, mengamalkan Vitamin E boleh membantu meningkatkan peratusan peluang untuk berjaya.

Untuk wanita yang mempunyai sejarah keguguran, mengamalkan Vitamin E boleh mengurangkan risiko tersebut. Vitamin E juga boleh membantu dalam melindungi dan meningkatkan kualiti amniotic sac (sarung ketuban) dari premature rupture (pemecahan pramatang) semasa pembentukan awal bayi dalam rahim ibu.

Set Kesuburan untuk Suami

Vivix

Vivix sirap Shaklee kaya Polyphenols dan Resveratrol bantu tingkatkan kesuburan

 • membantu meningkatkan pengeluaran sperma yang berkualiti
 • meningkatkan tahap tenaga
 • meningkatkan daya seksual lelaki
 • mencegah masalah Prostat
 • meningkatkan mutu kesihatan lelaki secara keseluruhan

Vitalea

Vitalea Shaklee mengandungi mineral Zink yang penting dalam meningkatkan tahap kesuburan suami
Vitalea mengandungi mineral penting iaitu Zinc. Zinc mempengaruhi tahap kesuburan lelaki secara langsung. Banyak kajian menunjukkan kekurangan Zinc dalam badan dikaitkan dengan ketidaksuburan lelaki.

Zinc ialah nutrisi penting dalam membantu pengeluaran air mani dan hormon Testosterone di kalangan lelaki. Kedua-dua ini mempengaruhi kualiti dan pengeluaran sperma.

Vita-C Plus

Vitamin C membantu dalam menambah bilangan sperma, meningkatkan pergerakan sperma serta mengukuhkan kualiti sperma
Banyak kajian telah menunjukkan peranan penting Vitamin C dalam membantu meningkatkan tahap kesuburan lelaki. Antaranya ialah

 • membantu meningkatkan kualiti sperma dan melindungi sperma dari kerosakan DNA.
 • Vitamin C kaya dengan antioksidan yang melindungi sperma dari kerosakan oksidatif, iaitu kesan dari aktiviti radikal-radikal bebas dalam badan.
 • kajian-kajian menunjukkan bilangan sperma yang rendah (low sperm count), poor sperm motility dan poor sperm morphology adalah dikaitkan secara langsung dengan kekurangan Vitamin C dalam badan.
 • boleh membantu mengelakkan sperma dari tergumpal bersama-sama (clump together).
 • boleh membantu meningkatkan kualiti sperma, jika suami seorang perokok.
 • boleh membantu dalam mencapai keseimbangan hormon lelaki.

Vita-E

Mengamalkan Vitamin E boleh membantu meningkatkan tahap kesuburan suami
Fungsi utama Vitamin E yang kaya antioksidan ini adalah memelihara membran sel dari kerosakan oksidatif akibat dari aktiviti radikal-radikal bebas dalam badan.

Vitamin E boleh memperbaiki mutu kualiti sperma yang dihasilkan, terutamanya Vitamin E yang mengandungi Selenium. Ia juga boleh membantu meningkatkan sperm motility (pergerakan sperma). 

Omega Guard

Asid Lemak Omega 3 yang terkandung dalam Omega Guard Shaklee ini boleh membantu meningkatkan kualiti sperma serta keupayaan sperma untuk sampai ke ovum (telur) untuk disenyawakan.

Perkara yang boleh menggagalkan usaha dan peluang untuk hamil

Kesemua nutrien ini adalah penting dalam mempertingkatkan tahap kesuburan suami dan isteri. Walaubagaimanapun, perlu diingat bahawa ada sesetengah perkara boleh menurunkan keberkesanan nutrien-nutrien ini..

Antaranya ialah tabiat kita yang kuat merokok atau terlalu banyak minum minuman berkafein. Setelah kita melaburkan banyak duit, tenaga dan masa untuk meningkatkan kesuburan, tanpa sedar kita sendiri yang menggagalkan usaha-usaha tersebut dengan tabiat atau perkara-perkara yang boleh mengganggu usaha dalam menimang cahayamata yang sangat ditunggu-tunggu.

So.. Jom kita cuba audit balik dan berusaha untuk mengurangkan atau berhenti dari melakukan perkara-perkara yang boleh menurunkan peluang untuk hamil.

Jangan gagalkan usaha kita sendiri dalam usaha untuk menimang cahayamata

Boleh Share Makan Set Kesuburan

Untuk lebih menjimatkan, Set Kesuburan Shaklee ini boleh saja dikongsi antara isteri dan suami. Para isteri boleh selalu ingatkan suami supaya sama-sama mengambil set kesuburan. Konsistensi amat penting dalam meningkatkan peluang untuk hamil.

Sila hubungi saya untuk apa-apa pertanyaan tentang Set Kesuburan Shaklee. Boleh whatapps saya, Sue di 017-361 6140

Terima kasih sudi singgah blog saya ni ye :)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ada Pertanyaan...?

Name

Email *

Message *