Thursday, 12 October 2017

Cara Jadi Agen Dropship Shaklee

Bisnes yang sentiasa ada permintaan

Ikut dari pengalaman Sue, bisnes Shaklee ni bukan bisnes ikut musim. Bukan bisnes macam produk-produk viral tu. Dan bukan bisnes yang macam cendawan tumbuh lepas hujan.

Bisnes Shaklee ni demand dia sepanjang masa. Sepanjang tahun orang akan cari produk Shaklee. Ada jek yang orang cari. Sat orang cari Set Menyusu. Sat orang cari Set Kurus. Sat-sat orang cari Set Berpantang. Sat cari pulak Set Anak Asma dan macam-macam set lagilah.

Jadi, jangan risau buat bisnes Shaklee ni tak jalan. Yang penting, kita terus usaha sharing setiap hari sampai orang kenal kita jual Shaklee.

Bisnes Shaklee juga boleh dibuat secara dropship tau. Camana nak buat tuu? Haaa. Meh tengok soalan-soalan popular tentang dropship kat bawah ni.

Apa yang Agen Dropship perlu buat?

Agen Dropship cuma perlu share info dan manfaat tentang produk Shaklee. Testimoni dan bahan info semuanya kami akan sediakan. In sha Allah produk nutrisi Shaklee sangat berkualiti. Bukannya suplemen vitamin jual kilo tu.

Testimoni Omega Guard untuk anak Semput, Asma, Lelah.
Ini contoh testimoni kami. Agen boleh edit sikit-sikit dan share.

Apa nak buat bila customer order?

Agen Dropship cuma perlu maklumkan kepada kami. Bila customer dah settle pembayaran berserta kos penghantaran, kami akan submit order. Hq Shaklee akan proses order dan taraaaa. Barang pun sampai depan rumah customer. Mudah kan?

Agen Dropship perlu simpan stok tak?

Buat permulaan, tak perlu simpan stok. Tak payah pening-pening kepala nak fikir takut stok tak jalan kee. Tak laku kee. Tapi nanti in sha Allah kalau ada rezeki makin ramai customer nak cod, so bolehlah standby stok sikit-sikit. Standby stok yang laju jalan jekk. Bukan semua.

Perlu keluar modal tak?

Modal cuma RM79.50 sahaja. Ini untuk pendaftaran sebagai Ahli Shaklee. Lepas daftar, Agen akan menerima Shaklee Business Kit dan nombor ID Keahlian. Kit ni berguna sangat tau. Agen boleh baca info-info Shaklee dalam kit ni untuk menambah pengetahuan tentang produk Shaklee.

Shaklee Business Kit untuk Agen Dropship Shaklee
Info berguna dalam Shaklee Business Kit

Bagaimana dengan keuntungan?

Ada dua jenis keuntungan yang Agen Dropship akan dapat. Pertama, UNTUNG RUNCIT. Yang kedua, BONUS. Bonus ni plak ada macam-macam jenis bonus. Bonus CASH, Bonus KERETA dan Bonus pergi MELANCONG / UMRAH.

Topik bonus ni nanti kita sembang kemudian. Yang penting untuk permulaan ni, Agen akan merasa untung runcit dan cash bonus. Bonus Shaklee akan dimasukkan terus ke dalam akaun bank Agen pada setiap 15 haribulan.

Saya bekerja. Boleh ke nak buat dropship Shaklee ni?

Ehhh. Awat tak boleh pulak. Dropship Shaklee ni mudah sangat tau. Agen dapat order, kami settlekan order. Tau-tau customer wassap Agen bagitahu barang dah sampai. Tak perlu risau nak kena merempit ke pejabat pos. Semua kami uruskan.

Saya Suri Rumah sepenuh masa. Takde transport. Boleh ke buat dropship ni?

Boleh sangatttt. Sambil lipat kain baju kat rumah tu, order masuk. Kami yang akan uruskan order customer dan pengeposan barang. Tengah bulan, Agen tunggu bonus masuk.

Bila customer wassap, saya tak tahu nak jawab apa..

Jangan risau ok. Team kami sedia membantu. Setiap Agen akan dijemput masuk ke dalam grup wassap khas. Kat situ nak tanya apa pun boleh. Kalau nak pm saya secara personally pun boleh jekk. Saya makan nasik dan tempe. Tak makan orang. hehe

Nak jadi Agen Dropship Shaklee?

Dalam grup tu nanti, kita akan bincang sesama kita untuk dapatkan yang terbaik buat customer Agen. So, takdelah Agen terkapai-kapai sorang-sorang buat biz dropship ni. Agen cuma kena rajin sharing, sharing dan terus sharing.

Ada pertanyaan lain lagi? Meh tinggalkan kat ruangan komen di bawah. Kalau nak terus wassap saya pun boleh :)

Boleh wassap saya, Sue kat nombor ni: 017-361 6140

Jom kita berdropship !

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ada Pertanyaan...?

Name

Email *

Message *